De fleste mennesker kender til horoskoper og ved hvilket stjernetegn de selv er. Hvad mange dog ikke ved, er hvad der ligger til grund for at man inddeler mennesker i 12 forskellige stjernertegn, og de dybere lag i de tegn går tit over hovedet på det fleste. En anden ting mange ikke ved er, at det ikke udelukkende handler om datoen man er født. Det specifikke klokkeslæt har nemlig også stor betydning – helt ned til fødselsminuttet.

Hvad er stjernetegn for en størrelse?

I vestlig astrologi er et stjernetegn en fælles betegnelse for de 12 tegn som solen årligt bevæger sig igennem på sin bane. Det er solens position i forhold til de 12 tegn der bestemmer hvilket stjernetegn man er. Hvis den for eksempel er på vej igennem Vædderen vil alle der bliver født være væddere indtil solen går ind i det næste stjernetegn.

Hvem startede med at bruge stjernetegn?

Der er stor debat om hvem der først begyndte at bruge stjernetegn. Lande som Indien og Egypten har brugt stjernetegn længere end den vestlige verden, og hævder at have fået den viden fra det legendariske sagnland Atlantis som siges at være blevet oversvømmet, og forsvundet cirka 10.000 år før vores tidsregning.

Hvis du vil læse mere indgående om de forskellige tegn så find dit stjernetegn i tabellen nedenfor og klik dig videre.

 

Stjernetegn Dato Element
Vandmanden 19. februar – 20. marts Luft
Fiskene 20. januar – 18. februar Vand
Vædderen 21. marts – 20. april Ild
Tyren 21. april – 20. maj Jord
Tvillingerne 21. maj – 21. juni Luft
Krebsen 21. maj – 21. juni Vand
Løven 22. juli – 22. august Ild
Jomfruen 23. august – 22. september Jord
Vægten 23. september – 22. oktober Luft
Skorpionen 23. oktober – 21. november Vand
Skytten 22. november – 20. december Ild
Stenbukken 21. december – 19. januar Jord